My Blog

O pisica in casa noua? Iata ce trebuie sa stii!

Ești în sfârșit fericitul posesor al unei pisici? Felicitări! Urmează o viață plină de bucurii, atât pentru tine, cât și pentru noul membru al familiei. Venirea lui în viața voastră va aduce cu sine însă și o serie de noi schimbări. Așa cum ne pregătim sufletele și casa pentru puiul de om, tot așa trebuie să ne pregătim și pentru puiul de pisică pe care urmează să-l avem. Pentru ca nimic să nu strice relația voastră fericită, iată câteva lucruri la care trebuie să fii atent, acum că ai un blănos în casă.



Securitatea casei

În special când e mic, un pui de pisică este extrem de curios și de jucăuș. Similar puiului de om, el nu va face diferența între o jucărie adevărată și adecvată unei pisici și un obiect din casă. Mai mult decât atât, vei descoperi cu ajutorul lui că ai în casă locuri pe care nici nu le bănuiai și el le va găsi cu siguranță înaintea ta. Ai grijă în primul rând la geamuri, pe care nu le vei putea ține mereu închise. Și chiar dacă nu le vei deschide larg, nu este o soluție să le ții între-deschise sau rabatate. Cea mai bună soluție este să asiguri geamurile cu plase, de preferat pe șină, care se ridică în sus, astfel încât pisicul să nu le poată deschide dacă se ridică pe ele. De asemenea, ai grijă la cabluri, sunt preferatele lor mai ales când sunt mici. Le poți asigura dincolo de mobilă sau baghete speciale, astfel încât să eviți pericolul de electrocutare sau sugrumare. Același lucru este valabil și pentru pungi. Pisicile adoră pungile, la orice vârstă, le place să se cuibărească înăuntru. Dacă nu le poți supraveghea, cel mai bine este să nu le lași la îndemâna lor, atunci când nu ești acasă. Poți înlocui pungile cu cutii deschise, este un lucru știut că pisicile adoră cutiile. Nu în ultimul rând, blochează accesul la produsele igienice și de curățenie, care sunt deosebit de toxice pentru micuțul blănos curios!

Plantele în ghiveci

Din păcate, cele mai multe plante sunt toxice pentru pisici, chiar dacă acestea nu sunt tentate să le ronțăie. Poți verifica cu medicul veterinar care sunt plantele sigure sau poți verifica pe site-urile de specialitate:
Veți găsi acolo și alte elemente care sunt toxice pentru pisici.

Curățenie și întreținere

Dacă puiul este foarte mic sau dacă traiește alături de alte animale sau are și acces afară, va trebui să acordați o atenție deosebită modului de întreținere a casei. Curățenia făcută temeinic și în mod constant este foarte importantă. Alături de aceasta, dezinfectarea zonelor în care trăiesc animăluțele este recomandată. Fără să vrem și fără să știm putem aduce diverse bacterii de afară care-i pot afecta în special pe cei mici, care nu au încă imunitatea formată. Există la farmaciile veterinare o serie de produse destinate menținerii unei zone sigure acasă și din acest punct de vedere, pentru prietenii blănoși. Vă recomandăm să vă adresați în primul rând medicului veterinar, înainte de a lua o decizie!

Hrana

Dacă puiul de pisică va petrece destul de mult timp singur (ceea ce nu e chiar indicat în perioada de acomodare), este bine să-i lăsați la îndemână, pe lângă litieră și castron cu apă, și un castron cu mâncare. Vorbim aici de hrană uscată, căci cea umedă se alterează în timp. Dacă sunt mai multe animale în casă, în special de alte vârste, este recomandat ca puiul de pisică să aibă un loc al lui pentru hrană, mai ales că alimentația lui poate să difere față de cea a altor animale din casă.

Copiii și animalele

Nu trebuie să vă faceți griji în privința copiilor și nici chiar în privința altor animale, mai ales dacă noul membru al familiei este mic. Cu siguranță copiii nu reprezintă niciun pericol pentru cel mic, din contra, îi vor ajuta să socializeze, să dezvolte sentimente de empatie, dar și să fie mai responsabili. În ceea ce privește alte animale, de regulă acestea acceptă ușor un pui de pisică inofensiv. Fiți totuși cu ochii în patru dacă aveți în casă păsări sau câini, nu toate rasele se acomodează imediat cu noul venit. De aceea este indicat ca în perioada de acomodare, care poate dura până la o lună și jumătate, să fiți mai mult timp în preajma lor.



Locul de joacă

Este ideal să îi asigurați celui mic un loc de joacă în casă. Corturi speciale pentru pisici, cutii, elemente pe care se poate cățăra (sisal), mingiuțe și șoricei, undițe, sunt doar câteva exemple de care cel mic se va bucura cu siguranță și nu se va mai simți atât de singur, în lipsa stăpânului.

Vom reveni cu și mai multe detalii curând! 

Gina's Dream Designed by DROPLIGHT | Droplight | Published By Droplight Copyright © 2017

Imagini pentru teme create de richcano. Un produs Blogger.